Cererea de petrol ar putea ajunge la punct mort în următorii 20 de ani, conform OPEC
În ultimii 50 de ani cererea de petrol a crescut exploziv anual, apanaj al evoluţiei segmentului auto şi al consumului tot mai mare de energie. Odată cu ascensiunea energiilor “verzi” şi a maşinilor electrice ne îndreptăm spre un peisaj în care petrolul începe să îşi încetinească creşterea, iar OPEC are şi predicţii în această zonă.
Organizată Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a declarat recent că vânzările în creştere ale maşinilor electrice ar putea duce la un maxim al cererii de petrol prin anii 2030 şi un punct mort aproape de 2040. Studiile arată că dacă un sfert din automobilele de pe glob ar fi bazate pe baterie, atunci cererea de petrol la nivel global ar putea să frâneze la 109 milioane de barili pe zi prin a doua parte a anilor 2030.
E drept că OPEC se aşteaptă să vedem un consum de petrol crescut în următoarele decenii, pentru că maşinile electrice mai au până să le depăşească pe cele clasice. Ar fi nevoie de o revoluţie tehnologică uriaşă pentru a le lua locul peste noapte. 24 de ani ar fi termenul pus de OPEC pentru o penetrare în masă a vehiculelor “verzi”. E recunoscut şi faptul că tot mai multe ţări au programe ce interzic utilizarea de maşini pe benzină sau diesel în oraşe aglomerate în următorii ani.
Franţa, Marea Britanie şi China au luat măsuri de gen, iar companiile petroliere trebuie să se adapteze şi să facă şi extra lobby. 8% din flota globală de maşini comerciale ar trebui să ruleze pe baterie până în 2040, deci impactul nu ar trebui să fie uriaş. Bloomberg Franţa par mai optimişti, plasând procentul la 33%. Car sharing-ul mai loveşte în cererea de petrol, ducând la o scădere de 7% până în 2040.
Ce nu înţelege lumea e că alimentarea maşinilor electrice nu e chiar zero poluantă, grosul energiei electrice venind tot de la poluanţi.
via carscoops.com
Trotinetă electrică Airwheel la 58% reducere! (link de afiliat).
Articole similare
Shelby GT350 primeşte un bord high tech cu proiecţie HUD la pachet, reflectând schimbările de viteze
Conceptul de HUD (heads up display) e foarte popular în ultima vreme, producătorii auto având intenţia de a include un
Samsung propune o nouă tehnologie ce ajută la depăşirea camioanelor sale: Samsung Safety Truck (Video)
Se pare că Argentina are o adevărată problemă cu accidentele, câte o persoană murind în fiecare oră din cauza unui
Autobuze electrice Toshiba cu încărcare wireless; Viitorul e pe aproape!
Toshiba începe testarea noii sale baterii Lythium-Ion şi a noului său încărcător wireless pentru autobuzele electrice. Încărcătorul este o placă
Reglementările stricte legate de automobilele autonome vor deveni mai permisive în curând
În vreme ce un oficial Audi pare convins că automobilele autonome vor desfiinţa practic zborurile locale cu avionul în 20
Didi Kuaidi, rivalul Uber din China primeşte finanţare de 1 miliard de dolari şi e acum evaluat la 20 de miliarde
Companiile din China au început să crească foarte mult în ultimii ani şi acum şi Uber are un rival de
Un brevet Google vrea să transforme automobilele în detectoare de gropi în asfalt
E cunoscut faptul că majoritatea defecţiunilor la automobilele din România sunt provocate de drumurile cu probleme. Celebrele gropi în asfalt