Nimeni nu se astepta ca Fernando Alonso sa castige in Singapore, iar posibilitatea ca acest lucru sa se intample si la Fuji era extrem de scazuta. E drept ca spaniolul a profitat de un debut haotic al cursei, intrecandu-l pe Robert Kubica, fostul conducator al cursei, la primul pit stop.
In vreme ce Renault a avut motive de bucurie, nu putem spune acelasi lucru si despre McLaren, Lewis Hamilton fiind penalizat pentru o manevra care il adusese in fruntea plutonului de piloti. Totusi, manevra pilotului britanic l-a scos pe Kimi Raikkonen, de la Ferrari din cursa in primul viraj, iar Hamilton a avut probleme si cu Felipe Massa, in urma unui incident si cu acesta.
Britanicul a terminat pe locul 12, fara a aduce puncte celor de la McLaren, in vreme ce Massa a fost penalizat pentru felul in care l-a impins pe Hamilton in turul 2. Totusi, pilotul celor de la Ferrari a reusit sa termine pe locul 8, reducandu-se astfel handicapul fata de Lewis Hamilton in clasament, de la 7 la 6 puncte. Au ramas doar 2 curse, iar britanicul are 84 de puncte, in vreme ce brazilianul Massa are 78.
In urma unei curse agresive, Kubica de la BMW a obtinut locul 2 si 8 puncte, polonezul ajungand la un total de 72, in vreme ce Raikkonen si-a adjudecat locul 3, aducandu-i pe cei de la Ferrari din nou pe primul loc in clasamentul constructorilor. In haosul debutului cursei, Hamilton si Raikkonen s-au duelat, cauzand incidente, in vreme ce Kubica s-a strecurat in fata lui Alonso, temporar pe primul loc.
Apoi a urmat ciocnirea lui Timo Glock de la Toyota si iesirea sa din cursa, in vreme ce Kazuki Nakajima de la Williams a intrat in spatele lui David Coulthard de la Red Bull. Scotianul si-a accidentat grav monopostul, in vreme ce pilotul japonez a terminat cursa pe ultimul loc dupa reparatii serioase la boxe.
Heikki Kovalainen a ocupat pozitia a treia pentru scurt timp, dar cursa sa a fost incheiata de probleme mecanice. Kubica a fost liderul cursei pana la primul sau pit stop din turul 17, cand Alonso a trecut in fata pentru doar un tur. Jarno Trulli a avut momentul sau de glorie, conducand cursa, pana la pit stop, cand a cedat pozitia lui Sebastian Bourdais, care a avut aceeasi soarta, lasandu-l pe Nelson Piquet in frunte pana in turul 28.
Apoi Alonso a revenit in frunte, lasandu-i pe Kubica si Raikkonen sa se dueleze in spatele sau pana la final, urmati de Piquet, care a terminat pe locul 4. Trulli l-a urmat, pe locul 5, in fata lui Bourdais, care avusese un incident cu Massa la iesirea de la boxe.
Trotinetă electrică Airwheel la 58% reducere! (link de afiliat).
Articole similare
Caparo T1 – masina de Formula 1 pentru strazile noastre
Sintagma “masina de Formula 1 pentru strada” a devenit un cliseu, folosit des de producatorii de autovehicule, pentru a livra
Jenson Button ajunge la cota 6 cu victoria din Marele Premiu al Turciei
A fost inca o dupa-amiaza glorioasa pentru Jenson Button si Brawn GP, triumfatori inca o data in acest sezon pe
Cursele din Formula E vor primi o serie de întreceri cu automobile autonome, sub numele de Roborace
Dacă viitorul transportului în comun aparţine cu siguranţă automobilelor autonome, ei bine se pare că şi industria curselor auto va
Organizatorii cursei de la Le Mans defavorizeaza Audi si Peugeot
Motoarele diesel au dominat autoritar cursa de la Le Mans din anul acesta, Audi si Peugeot impartindu-si primele locuri. Performantele
Un pilot de rally WRC se pierde în parcare fix la finalul cursei, dar reuşeşte să o câştige totuşi (Video)
Am văzut curse câştigate în mod spectaculos, cu motocicleta sau chiar maşina împinsă peste linia de sosire, dar niciodată nu
Audi prezintă modelul R18 E-Tron Quattro LMP1 actualizat, menit pentru cursele FIA World Endurance 2016
Audi e gata să concureze în cadrul WEC 2016 (World Endurance Championship), cu un nou bolid, care tocmai a fost