România e vazută ca un hub IT, iar experții recomandă o focalizare pe zona tech a industriei auto
Am auzit de multe ori sintagme de genul “România este un adevarat Silicon Valley” al Europei, confirmate de obicei cu cifre legate de dezvoltatori si broadband. Companii multinaționale precum Oracle, IBM sau Intel au birouri uriaşe în special în Bucureşti si țara e bogată în startupuri. Unul dintre pionerii din IT în România are totusi o viziune fresh şi câteva sfaturi pentru viitor.
E vorba despre Florin Talpeş, CEO Bitdefender, care recomanda dezvoltarea industriilor tehnologice într-un interviu recent cu Reuters. Industria auto din România este una de succes şi aici ar putea funcționa o coeziune cu tehnologia de vârf. Mai mult decât atât în țara noastră se afla multiple centre de cercetare si filiale care se ocupă cu producția de componente auto.
Automobilele inteligente şi maşinile conectate ar fi cheia, conform aceluiaşi Talpeş, care subliniază că aceste domenii sunt vizate de cel putin 5 centre R&D de la noi. Într-o țară cu 14.000 de firme IT active şi peste 75.000 de persoane angajate în domeniu, acest element e cu sigurantă viitorul. Segmentul IT si Comunicare ar urma sa valoreze 4 miliarde de euro în România pâna în 2020.
În condițiile în care România are mai multi ingineri pe cap de locuitor decât SUA, India, China sau Rusia putem spune ca stăm foarte bine. Stiu ca Mercedes are un centru de cercetare şi dezvoltare în vestul României şi că exista şi proiecte solide din zona self driving ce au loc la noi. Va veni urmatorul GeoHot sau Elon Musk de la noi oare?
via Reuters
Trotinetă electrică Airwheel la 58% reducere! (link de afiliat).
Articole similare
Toyota e pe un val de achiziţii; Cumpără companii de robotică, Boston Dynamics poate fi următoarea
Toyota are de gând să creeze maşini autonome capabile să evite singure accidente, iar pentru asta a decis să cumpere
Automobilul zburător tocmai a primit aprobarea pentru testare: Terrafugia TF-X
Dacă automobilele autonome nu mai surprind pe nimeni, nu putem decât să ne întrebăm ce fel de vehicul ne-ar mai
Senatorii americani doresc ca testarea vehiculelor autonome să aibă loc în spații speciale amenajate
Vehiculele autonome sunt un subiect despre care am tot vorbit în ultima perioadă aici pe Volan.ro, categorie de automobile pe care
Elio Motors strânge 25 de milioane dolari prin crowdfunding, pentru a construi un vehicul ce consumă 2.8 litri la 100 km
Elio Motors a pornit o campanie de crowdfunding pentru a realiza un vehicul ultra economic, reuşind să strângă 25 de
Iată 5 dintre cele mai interesante funcții aduse de către constructorii auto de-a lungul timpului
Încă de la apariția sa, automobilul s-a aflat într-o continuă evoluție, noi și noi funcții fiind adăugate de-a lungul anilor.
China pune în funcţiune autobuzul autonom Yutong, care rulează cu 67 km/h şi opreşte la timp la semafor (Video)
Google lucrează la automobile autonome de ceva vreme şi ne-am fi aşteptat ca inovaţia în segmentul vehiculelor autonome să vină