Intră în pielea unui şofer de Formula 1 cu o nouă tehnologie optică marca Tobii, care ne arată fix ce vede pilotul (Video)
În ziua de azi ideea de realitate augmentată sau virtuală a evoluat destul încât să putem lua parte la competiţii sportive auto spre exemplu chiar de pe scaunul pilotului. Inovând în această zonă, echipa Sky Sports F1 şi Tobii, o firmă care se ocupă cu tehnologie eye tracking au realizat un experiment interesant.
Ochelari cu detectare a mişcării ochilor şi tehnologie de top de la Tobii au fost oferiţi lui Nico Hulkenberg, pilot Sahara Force India, care a făcut câteva tururi de pistă cu acest accesoriu la ochi. Rezultatul îl vedeţi mai jos. Putem vedea din punctul de vedere al pilotului, în spatele volanului şi observăm că privirea sa imediat după intrarea pe circuit se mută între diferite puncte care îi solicită atenţia.
Ochii săi se mişcă foarte rapid, având obişnuinţa profesionistului, iar creierul procesează ceea ce se vede în jur mai rapid decât la omul de rând. Spre exemplu, când iese de la boxe, Hulkenberg are nevoie de doar 100 de milisecunde pentru a verifica ce se vede în oglindă laterală, în vreme ce un şofer de rând are nevoie de jumătate de secundă.
Acelaşi pilot a reacţionat la schimbarea luminilor din linia de start în mai puţin de 100 de milisecunde, ceea ce la o sesiune sprint de exemplu ar fi considerat “start furat” pentru ochiul uman. Acest clip dovedeşte că piloţii de Formula 1 nu au nevoie doar de rezistenţă corporală, ci şi de reflexe fantastice şi un creier antrenat pentru F1.
via autoblog.com
Trotinetă electrică Airwheel la 58% reducere! (link de afiliat).
Articole similare
Doreşti un player nu foarte scump pentru maşina ta? Îţi indicăm 10 soluţii ce ţi s-ar putea potrivi!
În ziua de azi să fi liniştit la volan este un lucru important din cauza traficului din marile oraşe şi a
Imprimarea 3D a componentelor Ford creşte viteza de producţie a automobilelor; Iată cum! (Video)
Imprimarea 3D a influenţat numeroase domenii, de la medicină la arte şi segmentul auto. Ford este una dintre companiile care
Încărcarea wireless pentru automobilele electrice e cu un pas mai aproape, mulţumită tehnologiei Qualcomm Halo
Qualcomm e un nume cu care suntem familiarizaţi când vine vorba de procesoarele telefoanelor mobile, dar iată-i acţionând şi în
Faimosul hacker de iPhone-uri George Hotz poate face un automobil să se conducă singur
George Hotz e cu siguranţă un nume pe care îl ştiţi dacă aveţi un iPhone sau Playstation 3. Tânărul de
Sistemul autopilot de la Tesla e pe cale de a primi îmbunătăţiri, conform unor teasere ale lui Elon Musk
Tesla prezenta în toamna anului trecut un sistem opţional şi semi autonom de “pilot automat” pe automobilul Model S. El
Un brevet Google vrea să transforme automobilele în detectoare de gropi în asfalt
E cunoscut faptul că majoritatea defecţiunilor la automobilele din România sunt provocate de drumurile cu probleme. Celebrele gropi în asfalt