Uber şi NASA lucrează la un serviciu de taximetrie aeriană, care va debuta în Los Angeles în 2020
Ştiam deja că Uber lucrează la serviciul de ride sharing aerian cunoscut drept Uber Air de ceva vreme, dar au început să apară şi dovezi concrete acum. Mai nou şi cei de la NASA au fost cooptaţi în proiect şi avem şi detalii despre oraşele în care se inaugurează serviciul.
Ideea de “maşină zburătoare” este doar o descriere crudă a vehiculului aerian, care dă senzaţia unei combinaţii între elicopter şi avion. NASA va ajuta la dezvoltarea unui sistem de control pentru traficul aerian, în cadrul serviciului Uber Elevate/ Uber Air. A fost prezentat şi un clip promoţional, pe care îl vedeţi mai jos şi care prezintă modul în care se face preluarea clienţilor.
Aceştia solicita un Uber via aplicaţie de pe telefonul mobil, urcă apoi cu liftul la cel mai înalt etaj din clădirea lor, unde pe heliport îi aşteaptă vehiculul. Se trece apoi de turnicheţi şi o echipă de persoane cu jachete Uber ghidează pasageri spre “maşina zburătoare”. După decolare are loc o cursă de câteva zeci de minute, prin care se depăşeşte traficul aglomerat de la sol şi gata, ai ajuns la aeroportul din Los Angeles.
Uber's "flying cars" could arrive by 2020.
Posted by The Verge on 8 Noiembrie 2017
Tariful ideal la care aspiră Uber este undeva la 20 de dolari, dar mai durează până se va ajunge la acea sumă. NASA avea deja proiecte legate de sisteme de administrare a traficului aerian pentru vehicule ce zboară la sub 150 de metri înălţime, dar se axa pe drone mai mici şi mai mari până acum. Cele 3 oraşe în care se vor realiza programele pilot prin 2020 sunt Dallas, Dubai şi mai nou şi Los Angeles.
L.A. va avea chiar un serviciu comercial la câţiva ani după primele teste. O flotă uriaşă de taxiuri aeriene poate fi o problemă pentru un oraş, mai ales într-un vid de legislaţie. Totuşi dacă NASA e pe fir, atunci au expertiza şi conexiunile necesare. Pe de altă parte 19 alţi giganţi, printre care şi Boeing, Airbus şi chiar startupuri realizate de foşti oficiali Google lucrează la vehicule similare.
A se remarca şi faptul că traficul aerian de deasupra Los Angeles-ului e super ocupat, cu 6 aeroporturi în oraş, zeci de echipaje de ştiri în elicoptere şi zeci de elicoptere ale poliţiei.
via Futurism.com
Trotinetă electrică Airwheel la 58% reducere! (link de afiliat).
Articole similare
Aplicația Uber va fi disponibilă și în Cluj începând din August; Cum vor reacționa firmele de taxi si ce tarif va percepe serviciul
Ieri am văzut că Taxify, un serviciu similar cu Uber, dar care are unele avantaje faţă de acesta, plănuieşte să
Uber a trecut pe roşu! Una dintre maşinile sale autonome nu a oprit la stop, iar compania analizează incidentul
De abia s-a pus în mişcare flota de automobile autonome de la Uber în San Francisco şi deja a apărut
Google acuză Uber că a creat o companie fantomă pentru a îi fura brevetele şi tehnologiile secrete
După proteste şi animozitate din partea taximetriştilor, Uber mai are încă o problemă, de această dată cu o companie pe
Pierderi uriașe pentru Uber până în momentul de față; Compania a pierdut peste 1,2 miliarde de dolari anul acesta
Uber este pe piaţă de 7 ani, iar în tot acest timp compania a fost pe un val de pierderi
Uber va începe să folosească automobile autonome până la sfârșitul anului cu ajutorul celor de la Volvo
Volvo este un jucător destul de mare în cursa automobilelor autonome şi modelul XC90 a fost proiectat pentru a acomoda
Din 2016, Uber ajunge în noi orașe din România; Cluj, Timișoara și Iași se află pe listă
De-a lungul anului 2015, pe lângă numeroasele competiții și lansări locale de automobile, în România a debutat și serviciul Uber,