Ce cred englezii despre Dacia Duster? Iată 5 motive din partea lor pentru a cumpăra SUV-ul romanesc

Cu toţii ştim faptul că Dacia Duster este un mic SUV foarte popular pe piaţa noastră, dar şi pe piaţa din Marea Britanie. Pentru cei ce nu sunt convinşi, cei de la whatcar.com au prezentat 5 motive pentru care merită cumpărat SUV-ul românesc.

Primul argument al britanicilor face referire la preţul maşinii. Preţul unui Duster în Marea Britanie începe de la 9.495 de lire, simţitor mai ieftin decât al rivalilor precum Renault Captur sau Nissan Qashqai. La preţul acesta se fac unele compromisuri, dar raportul dintre dotări şi preţ este foarte mare, iar de aceea englezii sunt foarte încântaţi de automobilul celor de la Dacia.

Al doilea argument se referă la faptul că modelul Duster vine cu scaune cu poziţie înaltă, precum alte SUV-uri mai scumpe. Acest lucru permite o vizibilitate ridicată şi face parcarea SUV-ului mult mai uşoară.

Un alt plus al vehiculului îl reprezintă motorul diesel de 1,5 litri. Englezii spun că este mai eficient decât cel pe benzină, dar şi mai rafinat. Aici se referă şi la sunetul pe care îl scoate un astfel de motor, dar şi la faptul că oferă aceasi putere pentru un consum mai redus.

Cel de-al patrulea motiv face din nou referire la preţul automobilului, iar englezii spun că pentru suma de 9.495 de lire primeşti funcţii de bază suficiente pentru nevoile multor clienţi precum bluetooth şi scaune ajustabile. De asemena, există şi opţiunea de tracţiune integrală, dar se remarcă lipsa sistemului climatronic.

Ultimul şi cel mai important argument pentru mulţi este costul mic cu care poţi întreţine micul SUV. Motorul diesel este cel mai preferat de către britanici, iar mulţumită eficienţei sale a determinat mulţi clienţi să ofere o şansă SUV-ului românesc.

Ne bucurăm să vedem că cei de la Dacia au succes şi pe pieţele din străinătate, iar preţul mai mic decât al competitorilor se pare că este cel mai mare avantaj al firmei româneşti. Cât de mult credeţi că se vor extinde romanii şi în pieţele din străinătate?

Andrei Pușcă :