2.8 miliarde de lei colectaţi de stat şi investiţi în zero kilometri de autostradă; Iată unde s-a dus taxa de 7 eurocenţi pe carburanţi
A trecut un an de la introducerea accizei de 7 cenţi pe litrul de benzină, ceea ce a dus la scumpirea carburanţilor cu 7% şi avea să aducă bani la bugetul statului. Rezultatul? 2.8 miliarde de lei, adică în jur de 630 de milioane de euro au ajuns la buget şi teoretic trebuia să fie folosiţi pentru realizarea de autostrăzi şi lucrări asociate.
După un an de la aplicarea taxei avem zero kilometri de autostradă construiţi, în mare… În noiembrie 2013 primul ministru anunţa că sumele colectate în urma accizei vor fi introduse în Fondul special pentru marile proiecte de infrastructură rutieră. Tot atunci, Dan Șova, în acel moment ministru al transporturilor promitea că taxa va ajunge tot ca finanţare la proiecte de infrastructură.
Vara trecută cumva banii au fost redirecţionaţi, primul ministru afirmând că banii din taxa ar urma să acopere deficitul bugetului de pensii. România a ajuns în topul celor mai scumpe ţări europene când vine vorba de realizarea unui plin. Marii transportatori au ales să alimenteze peste graniţă şi asta pentru ce? Pentru că sumă să fie în continuare pendulata între ministere.
În 2014 s-au dat în funcţiune 50 de kilometri de autostradă, dar 85% din valoarea lor au fost acoperiţi de bani europeni. Ar fi drăguţ dacă am afla unde sunt cele 2.8 miliarde de lei în acest moment… eventual să fie folosiţi ca material de turnat în gropile străzilor?!
via ZF.ro
Trotinetă electrică Airwheel la 58% reducere! (link de afiliat).
Articole similare
Cel mai căutat brand auto de către români pe Google este Volkswagen; aflăm și ce mașini preferă străinii
Google a devenit în ultimii ani o sursă foarte importantă de informare, utilizatorii folosind această unealtă inclusiv pentru aflarea de
Iată care au fost cele mai vândute 20 automobile în România la început de 2017!
Prin intermediul celor de la Profit.ro aflăm astăzi care au fost cele mai vândute 20 automobile pe piața din România
Clujenii vor putea folosi autobuze electrice cât de curând; Oficialitățile achiziționează 30 de autobuze electrice pentru a reduce poluarea din oraș
Cluj-Napoca este un oraş foarte populat, fiind un centru important pentru studenţii din toată ţara şi chiar şi din străinătate.
Elon Musk declară într-un interviu că omenirea face cel mai stupid experiment din istorie cu combustibilii fosili
Elon Musk e vorbăreţ în ultima vreme, dând o mulţime de interviuri, astfel că după dialogul cu Stephen Colbert, el
Timișoara devine primul oraș cu taxiuri electrice din țară
Timişoara a fost primul oraş cu străzi iluminate electric, iar acum se pare că continuă trendul şi devine primul oraş
Şeful Jaguar Land Rover recunoaşte că e nevoie de automobile diesel, care au nevoie la rândul lor de un viitor
Ralf Speth, şeful Jaguar Land Rover a discutat recent cu presa despre industria auto şi a simţit nevoia să clarifice