Intră în pielea unui şofer de Formula 1 cu o nouă tehnologie optică marca Tobii, care ne arată fix ce vede pilotul (Video)
În ziua de azi ideea de realitate augmentată sau virtuală a evoluat destul încât să putem lua parte la competiţii sportive auto spre exemplu chiar de pe scaunul pilotului. Inovând în această zonă, echipa Sky Sports F1 şi Tobii, o firmă care se ocupă cu tehnologie eye tracking au realizat un experiment interesant.
Ochelari cu detectare a mişcării ochilor şi tehnologie de top de la Tobii au fost oferiţi lui Nico Hulkenberg, pilot Sahara Force India, care a făcut câteva tururi de pistă cu acest accesoriu la ochi. Rezultatul îl vedeţi mai jos. Putem vedea din punctul de vedere al pilotului, în spatele volanului şi observăm că privirea sa imediat după intrarea pe circuit se mută între diferite puncte care îi solicită atenţia.
Ochii săi se mişcă foarte rapid, având obişnuinţa profesionistului, iar creierul procesează ceea ce se vede în jur mai rapid decât la omul de rând. Spre exemplu, când iese de la boxe, Hulkenberg are nevoie de doar 100 de milisecunde pentru a verifica ce se vede în oglindă laterală, în vreme ce un şofer de rând are nevoie de jumătate de secundă.
Acelaşi pilot a reacţionat la schimbarea luminilor din linia de start în mai puţin de 100 de milisecunde, ceea ce la o sesiune sprint de exemplu ar fi considerat “start furat” pentru ochiul uman. Acest clip dovedeşte că piloţii de Formula 1 nu au nevoie doar de rezistenţă corporală, ci şi de reflexe fantastice şi un creier antrenat pentru F1.
via autoblog.com
Trotinetă electrică Airwheel la 58% reducere! (link de afiliat).
Articole similare
Reglementările stricte legate de automobilele autonome vor deveni mai permisive în curând
În vreme ce un oficial Audi pare convins că automobilele autonome vor desfiinţa practic zborurile locale cu avionul în 20
Sistemul autopilot de la Tesla e pe cale de a primi îmbunătăţiri, conform unor teasere ale lui Elon Musk
Tesla prezenta în toamna anului trecut un sistem opţional şi semi autonom de “pilot automat” pe automobilul Model S. El
Maşinile ce comunică wireless ar putea opri accidentele, dar există pericol de hacking…; Producătorii auto dezvoltă criptarea PKI
La nivel global 1.3 milioane de persoane mor în fiecare an din cauza accidentelor rutiere şi 37.000 de decese sunt
Iată cum o “frunză” artificială va putea crea combustibil ; O inovaţie marca Harvard
După ultimele inovaţii în domeniul auto precum maşina autonomă Google, care acum ştie să claxoneze singură şi autobuzele cu încărcare
România e vazută ca un hub IT, iar experții recomandă o focalizare pe zona tech a industriei auto
Am auzit de multe ori sintagme de genul “România este un adevarat Silicon Valley” al Europei, confirmate de obicei cu
Cercetătorii chinezi prezintă un sistem de control al automobilelor prin semnale ale creierului
Automobilul controlat cu puterea minţii nu mai este doar ficţiune şi deşi sună cam ireal şi poetic, cam asta au