Ford foloseşte experienţa gamerilor şi hackerilor pentru a îmbunătăţi infrastructura de transport

Ford a organizat o iniţiativă inedită în Koln săptămâna trecută, adunând 50 de hackeri la un hackaton de 30 de ore. Scopul era de a obţine o infrastructură cât mai eficientă şi a revoluţiona utilizarea transportului.

Acest proiect a fost dezvoltat împreună cu Koln Game Lab şi a pus hackerii să lucreze în grupuri, simulând un mediu ce părea mai degrabă de gaming, decât de dezvoltare. Două echipe de finalişti din cadrul acestui proiect au termen limită 11 ianuarie pentru a-şi finaliza conceptele şi a se alătura altor 4 finalişti. Câştigătorii vor fi anunţaţi la Mobile World Congress, pe 22 februarie.

Câştigătorii primesc 17.500 euro în finanţare şi 10.000 de euro ca premiu propriu zis. Conceptul de bază e că trăim în oraşe supraaglomerate, iar drumul spre muncă a devenit o corvoadă. Ford Smart Mobility doreşte să schimbe din temelii acest lucru. Studiile au arătat că locuitorul de oraş foloseşte o abordare multi modală, mai ales dacă nu posedă un automobil.

Ei se pot baza pe un taxi, o bicicletă, tramvai şi autobuz, fiind greu de prezis o anumită abordare. Aici intervine ideea de “gamification”, adică utilizarea jocurilor video ca punct de pornire pentru a rezolva probleme. Regulile din jocuri pot defini conflictul pe care îl înfrunta jucătorul. Ford spera să adune toate aplicaţiile legate de călătorii urbane şi să creeze un sistem de recompense cumva, care să crească plăcerea călătoriilor.

Hackerii au avut cuvinte cheie ca: AR, Barcelona sau Smartwatch pentru a genera proiectele. Printre finalişti se număra SelfieGo, o aplicaţie care face drumul spre muncă mai plăcut, cu o hartă cu locuri ideale de realizat selfie-uri. Apoi există şi wave-calmer, o aplicaţie care face blocajul în trafic un joc, provocând şoferul să păstreze o viteză constantă şi proiectând un mini game legat de acest aspect pe parbriz.

Vom afla şi marele câştigător în februarie! Iată proiectele înscrise mai jos:

via alphr.com

Radu Iorga :